Inkoop en aanbesteding
Aanbesteding
Bij een aanbesteding vragen we bedrijven om een offerte uit brengen voor het uitvoeren van een opdracht. Dat kunnen grote projecten zijn zoals wegreconstructies, maar bijvoorbeeld ook de aanschaf van software pakketten, elektriciteit, Wmo-hulpmiddelen en inhuur van personeel.
Alle offertes worden beoordeeld en de aanbieder met de beste offerte krijgt de opdracht. We kijken daarbij niet alleen naar de prijs en kwaliteit, maar ook of het bedrijf kan bijdragen aan onze doelstellingen zoals duurzaamheid en social return.
Alle openbare aanbestedingen publiceren we op de website TenderNed. Op deze aanbestedingen kunnen alle partijen reageren die geïnteresseerd zijn in de opdracht en aan de gestelde geschiktheidscriteria voldoen.
Een onderhandse aanbesteding is een aanbesteding waarvoor bedrijven direct worden uitgenodigd. Ook deze aanbestedingen probeert de gemeente Venray zoveel mogelijk digitaal via TenderNed te doorlopen.
Inkoopbeleid en algemene inkoopvoorwaarden
Bij een aanbesteding is gemeente Venray gebonden aan:
- de Aanbestedingswet
- het eigen inkoopbeleid
- en de inkoopvoorwaarden:
Social Return on Investment
De gemeente vraagt aan elke opdrachtnemer om een bepaald deel van de opdrachtwaarde te bestemmen voor werkgelegenheid en/of leerwerkplekken. Als eis nemen we in aanbestedingsdocumenten op dat de opdrachtnemer een percentage van de opdrachtwaarde moet gebruiken voor Social Return on Investment.
Lees meer over Social Return on Investment en de werkwijze van gemeente Venray op de pagina Social Return on Investment.
Klachten over de aanbesteding
Heeft u een klacht over onze inkoop en aanbesteding? Dien uw klacht in volgens onze voorwaarden en richtlijnen: